PIHAVILLA

PIHAVILLA

Lampaanvilla on luomu juttu! Ei enää muovia puutarhaan!

Tiesitkö, että lampaanvillaa voi käyttää kasvien, kasvualustan ja maaperäeiliöiden suojaamiseen sekä pakkaselta että paahtavalta kevätauringolta? Tai rikkaruohojen torjumiseen vihannesmaalla? Tai etanoiden hidastamiseen ja karkoittamiseen? Haluamme onnitella lampaita nerokkaasta keksinnöstä, sillä villa voi palvella kasveja ja maaperäeliöitä, aivan kuten se palvelee eläimiä ja meitä.

Puutarhavillaksi tuunattu jätevilla luo mahdollisuuden luopua muovista ja muista synteettisistä peitteistä monissa käyttötarkoituksissa pihatöissätäysin luonnonmukaista suojausta luonnon eristemateriaalilla.

EKOLOGIA

Lampaanvilla on alati uusiutuva raaka-aine ja 100% biohajoava tuote; hiilijalanjälki on pieni, energiaa säästyy, ja luonnonkuidut rikastuttavat kasvualustaa ajan myötä maatuessaan. Suomalaisen ja Itävaltalaisen villatuotannon sivuvirrat tarjoavat materiaalin meidän Pihavilla-tuotteillemme; “jätevilla” jatkaa elämää pihalla, ensin maaperän ja kasvien suojana, ja myöhemmin osana itse maaperää, kasvia, ja ehkä jopa tilliä lautasellasi. Luonnon kiertokulkua parhaimmillaan.

SUOJA

Villan suojaava funktio voi olla kasveille vastaava mitä eläimillekin
• Lampaanvilla suojaa kasveja talven viimalta
• Lampaanvilla suojaa auringon paahteelta ja estää täten maanpintaa “korppuuntumiselta”
• Lampaanvilla suojaa eläimiltä
• Pitää sadon puhtaana ja estää etanoiden tuhotyöt; etanat inhoavat villaa, joten ne eivät viihdy pihavillan somistamassa kukkapenkissäsi.
• Estää tehokkaasti maaperän eroosiota.
• Vaimentaa raskaan kastelun vaikutuksia pienille kasveille
• Kastuessaan villamatto tiivistyy ja tarrautuu paremmin maanpintaan ja näin rikkaruohojen kasvu ehkäistyy.

ILMA

Lampaanvillan ilmavuus ja hengityskyky ovat materiaalin suurin etu. Lampaanvilla laimentaa lämpötilamuutoksen vaikutuksia eläviin samalla kuin varmistaa asianmukaisen ilmanvaihdon (hiilidioksidi pääse ulos kasveille, happi sisään eläville). Lampaanvilla edistää pieneliöiden ja matojen toimintaa ja hyvinvointia; mikrobit ja muut pieneliöt eivät tukehdu eivätkö madot luikertele pakoon. Siten, lampaanvilla on kestävämpi vaihtoehto maaperän elämän varjeluun verrattuna muoviin.

VESI

Lampaanvilla estää maan pinnan kuivumisen estämällä auringon paahdetta kuivattamasta maanpintaa. Villa varastoi kosteutta ja vapauttaa sitä hiljalleen ympärilleen. Kosteuden pidätyskyky luo maaperään kostean ilmaston, joka tarjoaa mikro-organismeille optimaalisen ympäristön. Kastuessaan villa myös alkaa tuottaa lämpöä.

RAVINNE

Villa ravitsee maata ja edistää kasvien kasvua. Kemialliselta koostumukseltaan villa on proteiinikuitua. Keratiinipitoiset luonnonkuidut luovuttavat tärkeitä ravinteita ja hivenaineita (etenkin hiiltä, typpeä, ja rikkiä) hajotessaan.

KAUNEUS

Kaunis kuin mikä!

TUOTTEET

RIKKARUOHOMATTO & LAVAKAULUSMATTO

Previous
Next

Ehkäisee rikkaruohojen kasvua!

Luonnonkuituinen rikkaruohomatto sopii erityisesti kasvimaalle ja korotettuihin kasvipenkkeihin eli lavakauluksiin.  Matto ehkäisee rikkaruohoja kasvamasta ja luo maaperän erinomaiset kasvuolosuhteet. Matto läpäisee veden ja ravinteet, mutta pitää paahtavan auringon pois. Madot ja mikrobit viihtyvät villan suojassa. Etanat välttävät karheaa villaa. Sato säilyy puhtaana. 

Rikkaruohomatto soveltuu myös estämään eroosiota. Pintajuuret tarraavat villaan ja pitää näin rinteen “kasassa”. Sateet eivät kuljeta maamassoja sillä villamatto vaimentaa sateen voimakkuutta ja ehkäisee maaperän valumista.

Hieno 100% luonnonmukainen biohajoava tuote muovin sijaan!

Kasvipenkki:

1. Möyhi lavakauluksen multa. Lisää tarvittaessa maanparannusaineita (biohiili, bokashimultaa, ravinteita, maaperämikrobirouhetta jne.)

2. Puhdista multa rikkaruohoista.

3. Levitä matto paikalleen (voit käyttää hakasia tai kivä pitämään mattoa paikalleen tai voit työntää maton reunat lavakauluksen reunojen sisään)

4. Leikkaa saksilla viillot (tai reiät) ja istuta taimet tai siemenet.  Matto pitää kasvuston puhtaana ja ehkäisee etanoita. 

5. Kastele hyvin 

 

Taimiruukut:

Leikkaa matosta pala ja vuoraa taimiruukku villapalasella.

Taimien multapaakut pysyvät paremmin kasassa istutusvaiheessa kun juuret ovat napanneet kiinni ruukun pohjassa olevasta villasta. Villapalanen ruukun pohjalla estää myös mullan valumisen rei´istä läpi.

BioProffa Rikkaruohomatto 200 X 100 X 0,2 cm

99877 BIOPROFFFA PIHAVILLA Rikkaruohomatto 200X100X0,2 cm


BioProffa Rikkaruohomatto 1000 X 100 X 0,2 cm

Mattoa on helppo leikata sopivaan kokoon. 10 metrin rikkaruohomatosta voikin leikellä esimerkiksi kahdeksan lavakaulusmattoa tai oman kukkapenkin muotoisen rikkaruohomaton.

99880 BIOPROFFFA PIHAVILLA Rikkaruohomatto 1000x100x02 cm


BioProffa Lavakaulusmatto 120 X 80 X 0,2 cm

Lavakaulusmatto on räätälöity lavakaulukselle 80 x 120 cm.

 

99879 BIOPROFFA PIHAVILLA BioProffa Lavakaulusmatto,120 X 80 X 0,2 cm T

 

TALVISUOJAMATTO & RUNGONSUOJA

Previous
Next

Ekologinen, käytännöllinen, ja laadukas talvi- ja keväthallasuoja pensaille ja puille (esim. Tuijille, Rhodoille, Puksipuille, ym.). Talvisuojamatto suojaa kasveja kylmältä ja pakkaselta, aivan kuten villa suojaa lampaita talvisin. Lampaanvilla estää viiman aiheuttamat tuhot keväisin sekä villieläinten aiheuttamat vauriot talvisin. 

 

Talvisuojamatot voidaan leikata haluttuun kokoon ja käyttää useita kertoja. Kierrä puun/pensaan rungon ympärille ja kiinnitä langalla tai villanarulla.

Huolto

Kaikki tuotteet ovat 100% lampaanvillaa ja siten 100% biohajoavia; voit pidentää talvisuojamattojen käyttöikää kuivattamalla ne hyvin ennen varastointia.

Koko: useampi väri- ja kokovaihtoehtoa käyttökohteen mukaan


Rungonsuoja

Koko:

 • 200 x 20 x 0.3 cm

Värit:

BioProffa PIHAVILLA Talvisuojamatto - Rungonsuoja

BIOPROFFA PIHAVILLA rulla villaa harmaanruskea

BioProffa Talvisuojamatto - Rungonsuoja Vihreä 200 X 20 X 0,3cm

BioProffa Talvisuojamatto - Rungonsuoja 200 X 20 X 0,3cm, punainen

BioProffa Talvisuojamatto - Rungonsuoja 200 X 20 X 0,3cm, oranssi orange


Talvisuojamatto

Koot:

 • 200x30x0.5cm
 • 200x50x0.5cm
 • 200x100x0.5cm

 

Värit:

BIOPROFFA PIHAVILLA HARMAANRUSKEA

BIOPROFFA PIHAVILLA LUONNONVALKOINEN

Kevätkylmää ja tuholaisia vastaan!

Suojaa kasveja ja taimia kylmältä, hyönteisiltä, ja tuholaisilta. Puutarhan kasvusuoja on 100% lampaanvillaa ja soveltuu erityisesti taimien peittämiseen (salaatti, porkkana, mansikka jne.). Käytön jälkeen kompostoitavissa tai maaperään sekoitettavissa: Luovuttaa ruukkukasveille ravinteita, vettä, ja lämpöä, ja parin vuoden jälkeen muuttuu itse mullaksi kompostissa. 

Palasia voi käyttää myös ruukunpohjalla, ruukun sisäreunoilla, kasvualustan seassa tai/ja taimipurkkien teossa.
Levitä hallasuoja kasvuston päälle ilmavasti. Kiinnitä koukuilla tai esimerkiksi kivillä. Kasvisuojaa voi käyttää myös suojaamaan satunnaisilta raekuuroilta tai rankkasateilta.

 

ALTAKASTELU

Previous
Next

PARVEKELAATIKKO & KUKKARUUKKU

Altakastelumatto parvekelaatikoihin ja leikattuna erikokoisiin kukkaruukkuihin

Salaojittaa (kukkapurkissa), varastoi ja luovuttaa kosteutta ja samalla luovuttaa hiljalleen ravinteita juuristolle.

 


KASVIHUONE & TAIMIKASVATUS

Vettä varastoiva altakastelu- eli kapillaarimatto suojaa taimia kuivuudelta erinomaisella tavalla. Matto sopii käytettäväksi kukkalaatikoissa, kasvihuoneessa, ja parvekkeella. Lampaanvilla vähentää kasvien kastelutarvetta vesitasapainoa säätämällä. Imeytynyt vesi vapautuu hiljalleen ja pitää pienten taimien juuret juuri sopivan kosteina. Taimikasvatuksessa, taimimyymälöissä jne.

Kasvihuoneen lattialle taimipurkkien alle laitettava matto kerää/imee itseensä ylimääräisen veden/kosteuden lattialta ja antaa takaisin taimien käyttön.

Taimiruukkujen alla käytettävä kapillaarimatto estää ruukkujen läpi hulahtavan kasteluveden pois valumisen. Sen sijaan matto kerää ylimäräisen veden ja taimipurkkien pohjassa olevien reikien kautta taimien pienet juuret saavat vettä takaisin. Taimien juuret ovat mukavasti kostean ja kuohkean villan läheisyydessä, sekä eristettynä kylmältä lattialta.PARVEKELAATIKKO & KUKKARUUKKU

Leikkaa saksilla sopiva koko. Aseta villa kukkalaatikoiden pohjalle ja kastele matto läpikotaisin. Levitä päälle multaa ja aseta taimet matolle. Yksi matto kestää kaksi kesää.

Pyöreiden ruukkujen pohjalla käytettävän lecasoran voi unohtaa kun laittaa tilalle leikatun palan Pihavilla-altakastelumattoa.


KASVIHUONE & TAIMIKASVATUS

Aseta taimiruukut altakastelumaton päälle. Juuret saavat kosteutta ja ilmaa pitkäaikaisesti.

Altakastelumatolla voi myös vuorata isot kukkaruukut ja -laatikot. Villan kosteudenpitokyky ja ilmavuus ovat juuri se mitä pienissä, haastavissa tiloissa kasvavat kasvien juuret tarvitsevat.

ETANAJARRU

Pihavilla Etanajarru on luonnollinen este, joka pysäyttää etanat tehokkaasti. Etanat välttävät lampaan villaa, sillä villassa liikkumiseen tarvitaan runsaasti limaa. Villassa kulkiessaan etana on vaarassa kuivua.. Soveltuu erityisesti korotettuihin kasvipenkkeihin ja lavakauluksiin.

Aseta salaattipenkin ympärille, lavakauluksen ympärille niittikoneella, kukkapurkkien reunalle renkaaksi tai minne etanat perustavatkin uutta valtatietään

Previous
Next

Laadukkaasta lampaanvillasta tiiviisti huovutettu katekiekko antaa ruukkukasveille ravinteita,  lämpöä ja pidättää kosteutta. Takaa ihanteellisen kasvun ja suojaa samalla myös pieneltä pakkaselta. Sisäkasvien kastelu on siistiä kun vesi jakautuu tasaisesti eikä multa lennä ympäriinsä.

Katekiekkoja voidaan käyttää sisällä ja ulkona. Kiekot voidaan myös leikata oikeaan kokoon. Kasvualusta kastuu tasaisesti, pysyy kosteana, ja ilman etanoita.

BIOPROFFA PIHAVILLA HARMAANRUSKEA

Ravinteita, ilmavuutta ja kosteudenpitokykyä luonnollisesti villapellettien avulla!

Villapelletti on tiivistettyä puhdistamatonta lampaanvillaa. Villapelletit eivät ole pelkästään kauniita, mutta varastoivat jopa 3 kertaa painonsa verran vettä. Tiiviit, painavat pelletit sisältävät runsaasti ravinteita, jotka kasvit saavat käyttöön pellettien hajotessa hiljalleen. Tuote on täysin luomua ja biohajoavaa.

Villapelletit soveltuvat erityisen hyvin paljon kosteutta ja ravinteita vaativille kasveille, kuten esim. kurkut, tomaatit, kesäkurpitsat, kurpitsat sekä muut vihannes- ja puutarhakasvit.

Pelletit sekoitetaan multaan/kasvualustaan ja kostuessaan ne turpoavat ja tuovat ilmavuutta sekä kosteudenpitokykyä kasvualustaan.

Pelletit voi myös levittää esim. Kesäkukkaistutuksen mullan päälle. Kun villapelletit kastellaan ne turpoavat ja tiivistyvät yhtenäiseksi katepeitteeksi kasvualustan päälle. 

Riittävyys: 1 kg per 5 neliötä
BioProffa Villapelletti, 1kg

99901 BioProffa Pihavilla Villapelletti

 

Maaperän kuohkeuttaja

Lampaanvillanukkaa käytetään kasvualustan kuohkeuttamiseen ja nukka maatuessaan myös luovuttaa kasveille ravinteita. Usein huonekasvit ovat liian tiiviissä ja raskaassa kasvualustassa. Villanukan lisääminen tuo ilmavuutta ja samalla kosteudenpidätyskykyä välittömästi kasvualustaan.sisältävät runsaasti ravinteita, jotka kasvit saavat käyttöön pellettien hajotessa hiljalleen. Tuote on täysin luomua ja biohajoavaa.

Villapelletit soveltuvat erityisen hyvin paljon kosteutta ja ravinteita vaativille kasveille, kuten esim. kurkut, tomaatit, kesäkurpitsat, kurpitsat sekä muut vihannes- ja puutarhakasvit.

Sekoita villatuppoa multaan n. 30-50g / 1 litra multaa.

Puhdistettua villaa voi käyttää myös erilaisiin askarteluihin, esim. joulukukka-asetelmiin ym

Previous
Next

Jätevillaa” syntyy paljon. Ihan liikaa. Villa voi matkusta EU:n ulkopuolelle pestäväksi, ja palaa kotiin Suomeen siihen kohtaloon että se ei kelpaa. Meitä käy sääli sitä villaa mikä ei kelpaa puseroihin tai villasukkiin joulukuusen alle. Me luomme sille merkitsevän uuden elämän alun meidän puutarhassa. Tämä villa säästyy pesumatkoilta ja vaatekaapista, mutta pääsee pihahommiin!

Täysin biohajoava ja maaperää parantava materiaali Suomalaisista lampaista.

Korkealuokkainen, orgaaninen pitkäaikaislannoite, edesauttaa parempaa vedensaantikapasiteettia ja parempaa maan ilmavuutta.

Käytä katteena, pikkutaimien tukena, ruukunpohjalla salaojituksena ja kosteusmattona, typpi lannoitteena, koristeena, sekoita mullan sekaan (kosteudenpito kyky paranee). Jne. 

Vain mielikuvitus on rajana!

BioProffa Irtovilla 10L

 • 10 litran pussi kotimaista lampaanvillaa
 • Väri vaihtelee vaaleasta tummaan
 • Villa on kevyesti pesty, mutta saattaa sisältää pienen määrän olkia tai muuta epäpuhtautta.

BIOPROFFA PIHAVILLA IRTOVILLA LOOSE WOOL

Previous
Next

Korvaa turvepotit villatuuteilla!

Taimen voi istuttaa villatuutin kera multaan juuria häiritsemättä. Hajotessaan, tuutti luovuttaa ravinteita ja hivenaineita kasveille ja mikrobeille. 

Kiinnitä villatuutti pienillä pakkauksen mukana tulevilla pyykkipojilla kuvan mukaisesti. 

BioProffa Pihavilla Villatuutti Pakkaus

 • 12 kpl villatuuttia
 • 12 kpl pientä puista pyykkipoikaa

  BioProffa Pihavilla Villatuutti

Previous
Next

Viimeinen Silaus

 • Käytännöllinen ja Koristeellinen
 • 100% lampaanvillaa
 • Viimeistele kasvin uusi villakoti kauniilla villalangalla
 • Sido pakkaspeitto / talvisuojamatto puun tai kasvin ympärille
 • Käytä koristenaruna

BioProffa Ohut Villalanka

 • luonnonvalkoinen
 • Ø 5 mm, Pituus: 10 m.

BioProffa Pihavilla Ohut Villanaru Villalanka


 

BioProffa Villalanka

 • Harmaanruskea
 • Ø 1 cm, Pituus: 3m.

BioProffa Pihavilla Villalanka Villanaru

Villamattojen ja suojaharsojen kiinnikkeet

Vahvat ja helppokäyttöiset kiinnikkeet pitävät rikkaruoho- ja lavakaulusmatot paikallaan. Kiinnikkeet sitovat myös etanajarrut ja muut suojaharsot näppärästi maan pintaan.

Kiinnitä koukku painamalla villan läpi maahan

BioProffa Kiinnityskoukut, 6kpl

99884 BioProffa Kiinnityskoukku