Search
Close this search box.

BioProffa Biokeruuastia kierrättää Helposti ja Tyylikkäästi

Vaikka jätteiden kierrätys Suomessa on ottanut harppauksia eteenpäin viime vuosikymmenen aikana, on kotitalouksien kierrätystavoissa yhä petrattavaa. BioProffa Biokeruuastia helpottaa biojätteen lajittelua ja kierrätystä kotikeittiössä: tyylikkään designinsa ja kompaktin 5 L kokonsa ansiosta se sopii vaikka tiskipöydälle, ja kannen aktiivihiilisuodattimet pitävät hajut tehokkaasti loitolla.

Biojätteen kierrätys tuottaa yllättävän usein kodeissa päänvaivaa: esimerkiksi pääkaupunkiseudulla arviolta joka toinen kotitalous jättää sen yksinkertaisesti tekemättä1). Sekajätteeseen heitetty biojäte päätyy jätteenpolttolaitoksiin, kun se erikseen kerättynä olisi kompostoinnin avulla hyödynnettävissä mullaksi, ravinteiksi tai maanparannusaineeksi.

Vaikka taloyhtiöstä löytyisi biojätteen keräys, kerääminen koetaan kotikeittiössä monesti vaivalloiseksi. Sopiva astia tuntuu puuttuvan, ja bioroskiksen hajuhaitatkin epäilyttävät. Haluamme nyt kertaheitolla tehdä biojätekierrätyksen helpommaksi ja osaltamme edistää toimivaa kiertotaloutta tyylikkäällä ja kestävällä BioProffa Biokeruuastialla, Esbau Oy Bio-Gardenin toimitusjohtaja Esa Jussila linjaa.

Tyylikäs ratkaisu tukee trendikästä ja tarpeellista biojätekeräystä

BioProffa Biokeruuastia toimii niin ahkeran kokkaajan kierrätysseuralaisena kuin kodeissa, joissa bioroskis täyttyy hitaammin. Biokeruuastiasta jätteet voi viedä kerralla kompostiin, biojätekeräykseen tai tyhjentää bokashikompostoriin2), joka muuttaa ne nopeasti ravinteikkaaksi mullaksi ja nestemäiseksi lannoitteeksi. Kannen aktiivihiilisuodattimet estävät hajujen muodostumista, ja tiivis kansi pitää banaanikärpäsetkin loitolla.

 Erityisen paljon kiitosta on niittänyt biokeruuastioille täysin uusi, tyylikäs muotoilu värivaihtoehtoineen. Ja kun silmää miellyttävä astia on lähellä, häviävät niin kuorijäte kuin suodatinpussitkin näkyvistä käden käänteessä, Jussila iloitsee.

Tyylikäs ja kompakti BioProffa Biokeruuastia sopii moneen tarpeeseen ja on siksi oivallinen tuliainen niin kotiin, mökille kuin veneeseen. Se palvelee mainiosti sekä puutarhajuhlissa että vaativammalla piknikillä.

Tyhjennä helposti ja ympäristöystävällisesti

BioProffa Biokeruuastiaan voi kerätä jätteet sellaisenaan ja kantaa sen sangasta tyhjennettäväksi biojätekeräykseen. Astian sisällä voi halutessaan käyttää myös biojätteen kierrätykseen sopivaa paperi- tai biomuovipussia. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu astia on helppo pestä lämpimällä vedellä aina tarvittaessa. Myös kestävät aktiivihiilisuodattimet voidaan puhdistaa muutaman kerran ennen uusiin vaihtamista.

 

1) YLE 15.1.2018
2) Bokashikompostorit myös Eurogardenin valikoimassa, lisätietoa www.eurogarden.fi/category/41/bokashi

LISÄÄ LUETTAVAA